HockeyNews
PLUS

Sköna nyheter för Leksand, Mattias Ritola och Carter Camper

(16358) Leksand-Ritola
Bildbyrån/C More (montage)

Publicerad: 25 november 2020

FacebookXWhatsApp

LEKSAND/STOCKHOLM. Här kommer glädjande besked för Leksand.

Och för Mattias Ritola.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var i 4–0-segern mot Frölunda den 16 november som Leksandsforwarden Mattias Ritola kunde göra comeback efter skada. Då hade han missat en drygt månad och åtta matcher.


Men Ritolas comeback mot Frölunda blev bara tre minuter på isen. Sedan fick han kliva av.


Sedan dess kämpar han med rehabilitering och var inte med mot Linköping i förra veckan.


– Det går väldigt mycket framåt. Det är alltid en fara när det går för bra. Men han är inte långt bort, säger Leksands fysioterapeut Julia Johannesson till HockeyNews.se.


Comeback nästa vecka för Mattias Ritola? Det kommer positiva signaler från Leksand efter bakslaget mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.


Det var just att det hade gått lite ”för bra” med rehabträningen som gjorde att Mattias Ritola var tillbaka i Leksandströjan mot Frölunda.


– Han behöver mer is innan han kliver på match, helt enkelt. Går det för bra i rehabben blir det ofta att man ger sig ut lite för fort. Det var lite speciella omständigheter där också. Det är lätt att vara efterklok. Alla var väldigt efterkloka efteråt.


Leksand har fått torsdagsmatchen mot Örebro uppskjuten på grund av coronasmitta hos närkingarna. Men Mattias Ritola kan se fram emot spel inom en snar framtid.


– Vi tittar på nästa vecka. Jag känner mig optimistisk, säger Julia Johannesson.



Leksand fick forwarden Carter Camper skadad efter en slashing i knävecket mot Linköping och han avbröt då matchen. På onsdagen cyklade han istället för att vara på is, men han hade kunnat spela på torsdagen om det hade varit match för Leksand.


– Han är helt okej. Det var lite säkerhetsåtgärd utifrån hur situationen såg ut under matchen, säger Leksands fysioterapeut Julia Johannesson.


LÄS MERLeksandsstjärnans nya smäll: "Jäkligt tråkigt för Mattias"


För skadade forwarden Daniel Olsson Trkjulja dröjer det innan han är spelklar.


– Det går stabilt framåt, men sedan tar skadorna den tid det behöver helt enkelt. Det är bara att ta det lite dag för dag så att han håller ihop när han väl skickas ut helt enkelt. Det går rätt så bra, säger Julia Johannesson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!